Ο Σιζέφσκι κάνει πολύ καλή δουλειά για μια ακόμα χρονιά. Δείτε πόσο πολύ έχει βελτιώσει την ομάδα από τον ημιτελικό της Σαϊτάμα και μετά.
Φέτος παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο, αν και η προσωπική μας άποψη είναι ότι η πέρυσινη προπονητική του δουλειά ήταν ακόμα καλύτερη, δεδομένου ότι είχε ένα σύνολο πιο γήινο, πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά δεδομένα, με αρχές και ατσάλινο χαρακτήρα. Η τωρινή ομάδα είναι πιο ταλαντούχα, έχει βελτιώσει τις συνεργασίες της με τον Σιζέφσκι να παρουσιάζει σε τακτική ένα μείγμα κολεγιακού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, με εναλλαγές από ορθόδοξα σχήματα (με τον Τσάντλερ μέσα) σε πιο χαμηλά (Μέλο-Λεμπρον στη φροντκόρτ ή Ιγκουοντάλα στο «4») τα οποία έχουν πάει περίφημα, συνεπικουρούμενη από την ωρίμανση του Τζέημς ως παίκτη ρακέτας μετά τη φετινή σεζόν με τους Χίτ. Ειδικά στα σχήματα με Πολ-Ντερόν (γενικά στον Σιζέφσκι αρέσουν οι two-guard lineups)μαζί κρύβεται το τόπι.. Αντίθετα εκεί που –περιέργως για το επίπεδο ταχύτητας της ομάδας- έχουν παρουσιάσει
αδυναμία οι Αμερικανοί, είναι το αμυντικό τρανζισιον, κομμάτι στο οποίο παρουσιάζονται λίγο ασύνδετοι, γι’αυτό και οι Λιθουανοί αλλά και οι Αργεντινοί (σε ένα διάστημα του παιχνιδιού χθές) προσπάθησαν φανερά να τους χτυπήσουν εκεί. Εν ολίγοις απέναντι στην Αμερικανική ομάδα έχει τύχη όποιος κρατήσει το κεφάλι πάνω από το νερό, κατά τη διάρκεια του –δεδομένου- καταιγιστικού σερί που κάνουν σε κάθε ματς, συνήθως δύο-τρεις φορές μέσα στο 40λεπτο.
ΡΩΣΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Ισπανία κατάφερε να γυρίσει δεύτερο συνεχόμενο νοκ άουτ παιχνίδι, όντας πίσω στο σκορ και παίζοντας άσχημα για μεγάλο διάστημα του ματς. Ο Μπλάτ το είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι, κόβοντας τη δημιουργία με το δάσος χεριών που παρέταξε και κατευθύνοντας τη μπάλα σε μη παραγωγικές ζώνες για τους Ισπανούς. Στη δεύτερη περίοδο μάλιστα, παρέταξε ένα σχήμα με τα τρία καλά του φόργουορντ, Μόνια (στο «2», τα πήγε περίφημα)-Κιριλένκο-Κριάπα όπου αιχμαλώτισε τους Ισπανούς και πήρε τη διαφορά. Η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλοπροπονημένη που παίζει σύγχρονο μπάσκετ, βασιζόμενη στο εξαιρετικό σωματότυπο και τα αθλητικά προσόντα των παικτών της, κατεύθυνση στην οποία βαδίζει γενικά το άθλημα. Οι παίκτες του Μπλάτ παίζουν πολύ καλά χωρίς τη μπάλα, με συνεχή κίνηση ώστε να αντισταθμίσουν την έλλειψη ενός μεγάλου πόιντ γκαρντ. Αυτό όμως της κόστισε χθες όπου χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη να φέρει την ηρεμία μέσα στη καταιγίδα. Να βάλει τους συμπαίκτες του στις σωστές θέσεις και να λάβει τη σωστή απόφαση τη κατάλληλη στιγμή.
Μπάσκετ και ερωτισμός από Ρούντυ-Σβεντ..
Οι “φούριος ρούχας” έδειξαν το μέταλλο τους. Αναμφίβολα διαθέτουν μπόλικο και εμείς θα πούμε μπράβο τους. Αφού έπιασαν πάτο στο πρώτο μισό, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο για να δαγκώσουν λαρύγγια και αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί credit για τον Σκαριόλο, ο οποίος πήρε σημαντική βοήθεια από την ενέργεια που έβγαλαν κάποιοι παίκτες του πάγκου του, όπως ο Γιούλ και ο Ρέγιες. Πλέον κανείς δε θυμάται την επιλογή αντιπάλου και τα δημοψηφίσματα, ενώ ο Σκαριόλο θα γυρίσει πρώτος μάγκας στην Ισπανία πριν αναχωρήσει για Μιλάνο. Αυτά είναι..
Ο τελικός φυσικά έχει φαβορί την ομάδα του Σιζέφσκι. Η εικόνα της Ισπανίας έτσι και αλλιώς δεν είναι καλή και ας έφτασε βαρυγκομαχόντας στον τελικό. Είπαμε, χωρίς μεγάλο ματς από τον Ναβάρο δεν έχουν οι τύχη οι Ίβηρες. Θα πρέπει να κρατήσουν τους Αμερικανούς σε χαμηλά ποσοστά από την περιφέρεια (αυτό πώς είπαμε ότι γίνεται..?)και να φορτώσουν –προσοχή, ισορροπημένα και μεθοδικά- παιχνίδι στους αδερφούς Γκασόλ. Προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ και στη μεταφορά της μπάλας χωρίς λάθη. Και ένα τάμα στη Παναγιά της Τήνου δε θα έβλαπτε..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ