-Το παιχνίδι ήταν ωδή στο επιθετικό τρανζίσιον αν και οι ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες και το σκόρ χαμηλό σε σχέση με το τέμπο του αγώνα. Ο Ιβάνοβιτς είχε ζεστό τον Όλεσον και πήρε διαφορά στη 3η περίοδο παίζοντας με δύο φρέσκα γκαρντ (Ερτέλ-Ρίμπας)ως απάντηση στο δίδυμο της Ρεάλ και δίνοντας σαφή εντολή να χτυπούν την αντίπαλη άμυνα στα πρώτα 7-8 δεύτερα της επίθεσης, κομμάτι όπου ο αντίπαλος παρουσίασε αδυναμία.
-Ο Λάσο γύρισε το ματς στη 4η περίοδο βάζοντας τον Σίνγκλερ στο “4” (τον είχε ξεκινήσει στο “2”) χαμηλώνοντας σημαντικά το σχήμα. Δύο γκαρντ (Ροντρίγκεθ-Γιούλ), στο “3” ο Πότσιους. Η Ρεάλ βραχυκύλωσε την Κάχα που κακώς επέμεινε να παίξει συνεχόμενες επιθέσεις με τον Τελέτοβιτς είτε χαμηλά ποστάρoντας τον Σίνγκλερ είτε με σουτ που έβρισκαν σίδερο. Ήταν μια από τις μαύρες βραδιές του Βόσνιου που έχουν κάνει τα μεγάλα πορτοφόλια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να αποφεύγουν την απόκτηση του. Σε αυτό το διάστημα οι μερένγκες έτρεξαν εκπληκτικά το γήπεδο και βελτίωσαν το επίπεδο της άμυνάς τους με πολύ καλή αλληλοκάλυψη. Ο Ιβάνοβιτς απάντησε βγάζοντας τον Τελέτοβιτς και βάζοντας τον Νεμάνια Μπιέλιτσα (έλλειπε ο Νοτσιόνι) στο “4” για να ματσάρει τον Σίνγκλερ.
-Η φάση που άλλαξε το μομέντουμ περιελάμβανε ένα σκληρό (για την ΑCB, στην Α1 δινόταν δε δινόταν..) φάουλ του Μπέγκιτς στον Μπιέλιτσα με τον Σαν Εμετέριο και τον μάστορα ..σε αυτά Πριγκιόνι να τη πέφτουν ”αναφτά” στον Σλοβένο. Η Κάχα πήρε βολές εκεί, ξεκόλλησε και έφερε τούμπα ένα χαμένο ματς. Η δε τελευταία φάση είναι σεμινάριο από τον καθηγητή ”Παμπλίτο” που περνάει με ραχιαία ανάμεσα στους Ροντρίγκεθ (μακράν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ)-Βελίσκοβιτς και ισοφαρίζει με λέι-απ. Το ξανάκανε στη παράταση όταν με 15” στο ρολόι και την ομάδα του στο +1 διείσδυσε και τάισε αριστουργηματικά τον στημένο Όλεσον που σούταρε μόνος. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοια ματς..
-Στη παράταση ο Ιβάνοβιτς συνέχισε με χαμηλά σχήματα (γενικά από τη 4η περίοδο και μετά έπαιξε πολύ με τους δύο Μπιέλιτσα και στο έξτρα πεντάλεπτο άλλαξε τον Μίλκο με τον Τελέτοβιτς. χτυπώντας με τον Νεμάνια ψηλά από το φτερό με διείσδυση απέναντι στον Ρέγιες. Ο Σίνγκλερ είχε αποχωρήσει με 5 και ο Κάρολ υπό ασφηκτική πίεση είχε 0/5 τρίποντα.
-Πληροφοριακά τα ριμπάουντ ήταν 48-26…. υπέρ της Ρεάλ. Η ομάδα του Λάσο έχασε γιατί απλά ενώ υπερείχε στα πόδια δεν ”επιτέθηκε” στο καλάθι (εκτός του Γιούλ και του Ροντρίγκεθ). Εκτέλεσε τις μισές προσωπικές από τον αντίπαλο (15 έναντι 29) που επιτεθόταν κατά μέτωπο με τους Μαδριλένους να είναι αρκέτα άστοχοι μάλιστα σε αυτόν τον τομέα. Συν τοις άλλοις η Ρεάλ τελείωσε το ματς με 16 λάθη έναντι μόλις 6 των γηπεδούχων. Χάθηκε τεράστια λοιπόν ευκαιρία για το μπρέηκ ενώ ενδεχόμενος αποκλεισμός θα δημιουργήσει τριγμούς στη καρέκλα του Λάσο. Ο Ισπανός κόουτς πήρε το κύπελλο μέσα στη Καταλονία, έχει το συν ότι μετά από χρόνια είναι ο προπονητής που έδειξε ότι ”έχει” τη Μπάρτσα, έπαιξε καλό μπάσκετ στη ρέγκιουλαρ σίζον της Ευρωλίγκας αλλά έμεινε εκτός πλέη-οφς. Αν αποκλειστεί με πλεονέκτημα έδρας τώρα και με πολλούς καλούς προπονητές στο παζάρι το καλοκαίρι, τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα για αυτόν. Υπόψιν ότι όλες οι ομάδες στην Ευρώπη γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει κάποιος ματς που κρίνει πρόκριση στη Μπουέσα Αρίνα..