-Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι ανά διαστήματα βγάζουν εικόνες που θυμίζουν την περυσινή περίοδο. Ειδικά όταν το δίδυμο Λο-Χάινς κάνει ..σαματά στο παρκέ. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να παίξει πολύ side pick ‘n roll με τους δύο Αμερικανούς και το έκανε πολύ επιτυχημένα. Για τον
Λο τα έχουμε πεί πολλές φορές.. Η σκληράδα του και το aggressive παιχνίδι του δίνουν άλλη διάσταση στους πρωταθλητές και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Είναι ΜΑΚΡΑΝ ένας από τους πιο αποτελεσματικούς γκαρντ χαμηλά στο καλάθι σε όλη την Ευρώπη. Είναι τόσο ανθεκτικός, με πολύ δυνατό κορμί και ξέρει να παίξει πλάτη και να τελειώσει με τον δικό του τρόπο, όπως έκανε πέρυσι στα πλεϋ-οφ όπου οι βόλτες του στο ζωγραφιστό σμπαράλιασαν τη Μοντεπάσκι. Έχει mentality.. To ότι ο προπονητής του τον έβαλε πάνω στον Λάνγκφορντ και τον διατήρησε στο τέλος όπου περίμενε «μαζική επίθεση» με κάθε δυνατό τρόπο από τον Αμερικανό λέει πολλά.. Οι μονομαχίες των δύο τους, εκ των κορυφαίων Αμερικανών αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έκλεψαν την παράσταση.
Ο
Κάιλ Χάινς μαζί με τον Τζός Πάουελ κέρδισαν τις περισσότερες μάχες με τον Γιάννη Μπουρούση στο «5». Ο πρώτος έχει αναρριχηθεί σε έναν από τους τοπ σέντερς της διοργάνωσης, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πλέον γι’αυτό.
Ο τρόπος που πατάει στα πόδια του, διατηρεί την ισορροπία ακόμα και σε out of limits καταστάσεις, τελειώνει τις φάσεις και κυρίως ο τρόπος που μάχεται είναι μοναδικός. Εχθές εάν δε το προσέξατε, εκτός των 16 πόντων του στα 19’29’’ που ήταν στο παρκέ, κατέβασε 6 επιθετικά –σε σύνολο 7- ριμπάουντς.. Ο Πάουελ από την άλλη ήταν πολύ physical απέναντι στον Μπουρούση και κατάφερε καίρια χτυπήματα περιμένοντας έτοιμος τη μπάλα για να σουτάρει (10π. 4/5σ.). Οι δυό τους έδωσαν οντότητα στις μάχες του ζωγραφιστού και κάλυψαν την ανυπαρξία των παρτενέρ τους στο «4», θέση στην οποία οι Πρίντεζης-Άντιτς δε προσέφεραν τα αναμενόμενα. Μάλιστα και οι δύο έκαναν overall τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση..
– Ο Μπαρτζώκας αρχικά ξεκίνησε τον Μάντζαρη στον Λάνγκφορντ και τον Παπανικολάου στον Χαίρστον. Ο Παπ πήγε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι και αποτέλεσε κλειδί για τη νίκη της ομάδας (παρότι στο τέλος τα θαλάσσωσε στις δύο βολές). Δεν άφησε τον Αμερικανό να «μπεί» στο ποστ ή να χτυπήσει με επιθετικό ριμπάουντ ακολουθώντας τον μέχρι τέλους και βγάζοντας πολύ ενέργεια. Μεγάλο το σουτ του επίσης που έβαλε την ομάδα του μπροστά 25’’ πρίν τη λήξη.
Με τον Λάνγκφορντ ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα. Όχι άδικα. Μιλάμε για έναν χαρισματικό παίκτη, από τους καλύτερους –για πολλούς ο καλύτερος- one on one αθλητής στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Το επιθετικό του ρεπερτόριο είναι τεράστιο και η ικανότητα του να βγάλει τον αντίπαλο από τη μέση επίσης. Ερχόμενος από την εν ψυχρώ δολοφονία της προηγούμενης εβδομάδας στο Πέζαρο, όπου σκόραρε 7 πόντους στο τελευταίο συμπεριλαμβανομένου και του lay up που έκρινε το ματς, θέλησε να πάρει το παιχνίδι πάνω του στο τέλος. Άλλωστε υπάρχει ρητή εντολή από τον Σκαριόλο ώστε να πηγαίνει η μπάλα στα χέρια του σε τέτοιες περιπτώσεις από την αρχή της σεζόν. Δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά, με τον Χάινς ουσιαστικά –αν παρακολουθήσετε προσεκτικά τη φάση-να του κλείνει τη διείσδυση και να τον στέλνει να σουτάρει από μακριά.
-Το Μιλάνο πήρε τελικά αυτό που του άξιζε. Ήρθε να δώσει μάχη στο Φάληρο αλλά το πουλάκι είχε χαθεί προ πολλού κατά τη γνώμη μου, στο come back που επέτρεψε στην Κάχα στο παιχνίδι της Βιτόρια. Τραγικός απολογισμός για ένα εξαιρετικό ρόστερ, που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για..τις επόμενες γενεές. Ο Σκαριόλο επέμενε σε iso επίθεση με τον Λάνγκφορντ στην κορυφή, επέλεξε ζώνη στο τέλος που είναι αλήθεια ότι άλλαξε το μομέντουμ (από τη φάση με τα τρία ελεύθερα άστοχα τρίποντα των ερυθρολεύκων, στο τελευταίο του Περπέρογλου η μπάλα δεν έφτασε καν..) αλλά γενικά δεν είχε και δεν έχει πλάνο. Τον κράτησε η ποιότητα του Λάνγκφορντ και το ότι οι παίκτες του σούταραν καλά, κυρίως ο Τζεντίλε με τον Μέλι που θα αποτελέσουν και τη βάση του συλλόγου στην επόμενη ημέρα. Επίκεινται αλλαγές στη Λομβαρδία σε επίπεδο ρόστερ..
Το βρήκατε ραγκάτσια, αυτό έφταιγε..
Y.Γ: To πήρε το ματσάκι ο Μεσίνα.. Η Μπάρτσα ήταν καλύτερη κατά διαστήματα φορτώνοντας πολύ παιχνίδι στο ποστ με τους Τόμιτς, Λόρμπεκ, Μάικλ αλλά δε ξέφυγε ποτέ. Θετικός ο Κρίστμας σε ρόλο κομάντο, κυνηγώντας τον Ναβάρο μέσα στο δάσος από σκριν που είχε στήσει ο Πασκουάλ. Μεγάλο σουτ από τον Τεόντοσιτς.. Μου φαίνεται ότι εδώ έχουμε ανοικτές υποθέσεις..
Y.Γ2: Κακάκια έκανε η Φενέρ μέχρι να κερδίσει.. Η Κάντου είχε βάλει το νερό στ’αυλάκι κολλώντας σαν βδέλλα πίσω της , γνωρίζοντας ότι εάν μείνει κοντά μέχρι τέλους, οι Τούρκοι θα σφίξουν μόνοι τους τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους. Και πάλι όμως δεν έκανε το παραπάνω η ομάδα του Τρινκιέρι.. Ο Πιανιτζιάνι έβαλε τον Σαβάς κολώνα στην επίθεση χαμηλά (αδειάζοντας τη ρακέτα) και πήρε πόντους σε ένας με έναν καταστάσεις, αποκτώντας το πάνω χέρι. Κλειδί ο Οναν, που αποδεδειγμένα –τουλάχιστον με τον τρόπο που «την έχει δει» ο Σιμόνε με Πρέλντζιτς και τη χρήση του- είναι ο πιο αξιόπιστος γκαρντ για να παίξει δίπλα στον Μακάλεμπ. Και εδώ αναμένονται αλλαγές..
Y.Γ3: 62 ριμπάουντς είναι χοντρό.. Πολύ χοντρό.. Όπως και το όλο σκηνικό την Πέμπτη στην Παλαέστρα με τη Σιένα να προηγείται με 51-28 στο ημίχρονο και τελικά να χάνει το παιχνίδι στη παράταση με την Πρόκομ να κάνει πάρτι με ούζα (καλεσμένοι οι ψηλοί της Μοντεπάσκι) στο ζωγραφιστό. Η ομάδα του Μπάνκι παίζει το πιο ιδιαίτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, αν με καταλαβαίνεται.. Δε πάει πουθενά όμως έτσι. Θέλει και ψηλό και πόιντ. Η χρονιά βέβαια είναι δύσκολη και μεγάλες απαιτήσεις στην Ευρωλίγκα από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν. Αλλά κάτι τέτοια ματς σαν το προχθεσινό είναι ανεπίτρεπτα για την ιστορία του κλαμπ..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ