–
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να «μοιράσει» την επίθεση του, εμφυσώντας ένα διαφορετικό (πιο passing) attitude στον Σπανούλη, αν και νομίζω ότι και ο Έλληνας σταρ έχει καταλάβει ότι η πράσινη ρακέτα (ειδικά παρουσία Λάσμε) είναι.. άβατο και οι επελάσεις του θα πρέπει να μειωθούν. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων εβρισκόμενος σε ..passing mood από το ξεκίνημα, έψαχνε συνεχώς κάθετες πάσες, δημιουργώντας ουκ ολίγες φορές ιδανική συνθήκη για τους συμπαίκτες του. Στο σύνολο τους οι ερυθρόλευκοι και σαν κατεύθυνση, έψαξαν την εσωτερική πάσα στη καρδιά της ρακέτας, ειδικά όταν ο Λάσμε αμυνόταν ψηλά, προτιμώντας σωστά ένα σουτ μακριά από τον Γκαμπονέζο (αν και ειλικρινά κάποιες επιστροφές του για βοήθεια είναι εκπληκτικές) παρά μια επέλαση πάνω του. Θεωρώ ότι αυτή η επιθετική προσέγγιση βοήθησε τον Ολυμπιακό να λειτουργήσει καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην άμυνα.
Δεν θα έλεγαν ότι οφείλεται στο effort τους, όλοι προσπάθησαν, πάλεψαν, το ήθελαν, αλλά στο μειωμένο επίπεδο συγκέντρωσης που προκάλεσε η ευστοχία των πρασίνων από το τρίποντο. Το είχαμε γράψει πρίν το ματς.. Σε τέτοιων συνθηκών παιχνίδι το 12/23 είναι «χρυσάφι».. Ειδικά η αποφασιστικότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη στο τέλος «πέταγε» δηλητήριο στα μάτια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι είχαν επανέλθει από το πρώτο κύμα τριπόντων των πρασίνων στην 1η περίοδο.
Στο τέλος οι πρωταθλητές Ευρώπης φόρτωσαν μπάλες στον Πρίντεζη από το φτερό και κάτω, με τον Συριανό (3/3 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) να επιδιώκει να «τελειώσει», μιας και αυτή την εξωτερική πάσα στη weak side ο Παναθηναϊκός την κλέβει σε όλη τη σειρά, χωρίς όμως αντίκρισμα. Το τι θα γινόταν σε αυτό το τελευταίο 1’27’’, δε θα το μάθουμε ποτέ..
-Η σειρά των τελικών έδειξε Παναθηναϊκό, νομίζω θα συμφωνείτε όλοι, απόλυτα δίκαια. Ήταν η ομάδα που κέρδισε κατά κράτος σε επίπεδο τακτικής και έβγαζε την αύρα του «το θέλω πιο πολύ».. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πιστώνεται ένα τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας με τους πράσινους να παίζουν 3 τελικούς στο δικό τους τέμπο, με τους δικούς τους όρους. Ένα τεράστιο μπράβο λοιπόν, σε μια ομάδα που προέβηκε σε rebuilding process το καλοκαίρι, έχασε πολλές από τις σταθερές αλλά δημιούργησε καινούργιες και παρουσίασε το καλύτερο αμυντικό performance στον Ευρωπαϊκό χώρο κατά τη γνώμη μου. Μπράβο από το Hoopfellas.. Φυσικά ο άθλος του Ολυμπιακού, με το ριπίτ στην Ευρωλίγκα τοποθετεί τη χρονιά με χρυσά γράμματα στην ερυθρόλευκη μπασκετική ιστορία, όμως το χαστούκι στους τελικούς ήταν ισχυρό. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν άδειοι, έχοντας απολέσει τον refuse to lose χαρακτήρα που παρουσίασαν όλη τη χρονιά και αυτό ήταν που στεναχώρησε. Το καλοκαίρι τους αναμένεται καυτό.
. Όσον αφορά τον πολυτιμότερο παίκτη αυτής της σειράς, η ψήφος μου πάει τελείως αξιοκρατικά στον Στεφάν Λάσμε. Δεν είναι τα νούμερα (άλλοι μπορεί να είχαν καλύτερα..), άλλωστε στατιστικά δεν έκανε μεγάλα παιχνίδια, αλλά το impact του στο παρκέ και ο φόβος που δημιούργησε σε αυτόν τον αντίπαλο που γνωρίζει όλη η Ευρώπη πόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα είναι. Πέρα από το σούπερ θέμα λοιπόν που πρόσφερε, αυτή είναι η δική μου παράμετρος. Μετά και την απόκτηση του εξαιρετικού Ραμέλ Κάρι (ώστε οι Διαμαντίδης-Ούκιτς να έχουν λιγότερο και πιο ποιοτικό χρόνο) ήταν φανερό ότι ο Λάσμε ήταν ο παίκτης που η ομάδα χρειαζόταν περισσότερο στο παρκέ για να αλλάξει επίπεδο..
Και του χρόνου, να είμαστε καλά..
Υ.Γ: Νομίζω πλέον γνωρίζετε ότι, λόγω και της φύσης του μπλογκ, μπαίνουμε πλέον στην πιο καυτή περίοδο της σεζόν για το Hoopfellas, το μεταγραφικό καλοκαίρι όπου η θερμοκρασία και τα νούμερα μας μαζί βαράνε κόκκινο.. Θα πυκνώσουν και οι αναρτήσεις, έχουμε ΠΟΛΛΑ να πούμε και να δούμε σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Σας θέλω «ζεστούς»..
Υ.Γ1: Το φινάλε σου Κώστα Τσαρτσαρή δε το είχε ούτε ο …Τζόρνταν! Εσύ μη γυρίσεις.. Αυτός έκανε λάθος (!). Μπράβο και ευχαριστούμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς ψηλούς του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος λάνσαρε το δικό του versatile στυλ..
Mπείτε στην παρεού.. μας στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ